Jocke på Stampen Joakim Falk, trumpet och kornett.

Tack vare sitt eldiga och dynamiska spel har den svenska jazztrumpetaren Joakim Falk blivit en av de främsta tolkarna av New Orleansjazz i Europa idag.

Redan 1998 mottog han föreningen Tradjazz Stockholms Louis Armstrong-stipendium med motiveringen: "Joakim Falk är själva sinnebilden för den äldsta jazzens yngsta framtidshopp: historiker, musikkonservator och trumpetare med hjärtat i den levande forntiden, huvudet i nutiden och blicken mot framtiden. Vår salut!"

Sedan dess har hans musikkarriär fortsatt uppåt och har nu flera stora Europaturnéer, jazzklubbar, festivaler och skivinspelningar bakom sig.

Sommaren 2007 utsågs Joakim Falk till bästa solist bland hundratals musiker från 16 olika länder på Euro Jazz Festival i Rueil-Malmaison, Paris. Förstapriset för band i denna stora orkestertävling togs hem av det svenska bidraget Spicy Advice Ragtime Band, något som bl a Svenska Dagbladet inte var sena att presentera under rubriken "Europas bästa jazzband är svenskt" (SvD 070703) i sin bevakning av festivalen. Samma sommar framträdde bandet inklusive intervju på TV4 nyhetsmorgon.

Mest har det förstås blivit med Jockes första och största projekt, det stockholmsbaserade Spicy Advice Ragtime Band, men han spelar även regelbundet med en del andra mindre och större grupper runtom i Norden. Hösten 2009 medverkade han på en serie spelningar med det anrika Kustbandet, bl a på en turné till Argentina och Brasilien.

Joakim Falk har stor erfarenhet av olika evenemang och kan ordna professionell jazzunderhållning för alla tillfällen, musik till mingel, konsert, dans, gatuparader, bröllop, begravningar - stämningshöjare till alla typer av fester för företag och privatpersoner.

För bokningar och övriga frågor, vänligen kontakta Joakim Falk.
För smakprov på Joakim Falks musik gå direkt till sidan om band. Mer information om Spicy Advice Ragtime Band finns på bandets egen hemsida.

Foto: Håkan Persson. Jocke Falk på jazzpuben Stampen i Stockholm.www.joakimfalk.se e-post: jazz(at)joakimfalk.se